tiistai 9. huhtikuuta 2013

Opinnäytetyö

Opintoni ovat aivan loppusuoralla. Jäljellä on näyttö ammattitaidostani - opinnäytetyö.

Valitisin työni aiheeksi unisex-malliston suunnittelun tutkimuksen pohjalta. Vaativin osa on jo ohi: tein kontekstikartoitua- menetelmää soveltavan kyselyn neljällä toisen asteen koululla yhteensä kolmellekymmenelle opiskelijalle. Malliston suunnittelukin on lähtenyt mukavasti käyntiin. Näyttöä värimaailmasta antaa raikas kuva Fruit Ninja -  kännykkäpelistä, jota on itsekin tullut näpyteltyä. Kuvan omistaa Halfbrick studios.



Suunnittelen malliston tutkimuksessa saadun tiedon pohjalta ja mahdollisimman hyvin nuorten toiveisiin vastaten. Linjaa, jota vireillä oleva mallito tulee noudattamaa, muistuttanee olemassa olevista brändeitä parhaiten Lacoste. Koen Lacosten brändinä hillityksi, mutta värikkääksi. Brändillä on myös oman mallitoni kanssa sama kohderyhmä. Ihastuin erityisesti Lacoste Redin iloisiin mainoksiin, joita alla yksi. Tähän asetan tavoitteeni.


Omia ideoitani kokosin alla olevaan kollaasiin. Kuvat olen löytänyt Polyvore-nettipalvelusta ja WGSN - trendiennustussivustolta. Mukana on kevät/kesälle 2014 ennustettuja trendejä, omia ajatuksiani ja tulkintoja nuorten toiveista.



Opinnäytetyöni on määrä valmistua noin kuukauden sisällä, jotta voin astella koulusta ylpeänä tutkintotodistus käsissäni kesäkuussa. Sormet ristiin ja liikettä niveliin minulle!