keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Nuorten turvatalo viimeisenä pysäkkinä opin tiellä



Viimeinen lukuvuosi sosionomin opinnoissa on jo hyvin aluillaan. Kurssien ollessa pitkälti suoritettu jäljelle jäävät syventäviin ammattikäytäntöihin ja esimiestyöhön painottuva työharjoittelu ja opinnäytetyö.
Opinnäytetyö on edennyt suunnitelmavaiheeseen. Teen tutkimusta maahanmuuttajan ystäväpalveluista. Kartoitan eri palvelumuotoja ja selvitän toiminnan merkitystä siihen osallistuville. Olen itse tehnyt vapaaehtoistyötä maahanmuuttajaperheen ystävänä pian kaksi vuotta, joten minulla oli jo ennalta tietoa yhdestä ystäväpalvelun muodosta. Opinnäyteyössä tarkastelen toimintaa laajemmin ja syvällisemmin. 

 




Aloitin työharjoittelun Punaisen Ristin Nuorten turvatalolla noin viikko sitten. Nuorten turvatalon toimintamuodot, joihin tulen harjoitteluni aikana tutustumaan ovat nuorten kriisityö ja -majoitus, perhehuonetoiminta ja itsenäistymisen tuki. 

Asiakkaat ovat 12-21 -vuotiaita nuoria, joiden elämässä on sellaisia pulmia, joihin he tarvitsevat turvallisen aikuisen apua. Kokemukseni mukaan nuoret ovat asiakkaana yhtä ihania kuin rasittaviakin. Nuorten turvatalolla työskentelyyn tulevat mukaan myös nuorten läheiset ja mahdolliset muut nuoren asioita hoitavat tahot. 

Koska kyseessä on esimiestyön harjoittelu, tutustun paikan organisaatioon ja yhteistyötahoihin. Moniammatillisuutta ja verkostotyötä on lähes mahdoton välttää tulevassa ammatissani. Onkin hyvä, että verkostotyöhön on jo nyt olemassa kiinnostusta.